Hitta rätt sjukvårdsförsäkring för dig!

I dag finns det ett flertal sjukvårdsförsäkringar och det kan vara svårt att veta vilka som passar dig och din situation bäst. Därför har vi skapat en lista med den viktigaste informationen om de olika sjukvårdsförsäkring så att du kan få en överblick och fatta ett beslut som känns tryggt, smidigt och anpassat just för dig.

Lista över de aktörer som jämförs
Sjukvårdsförsäkring från:  Folksam
Beskrivning:
Folksams sjukvårdsförsäkring finns i tre olika varianter; Bas, Mellan och Stor. Försäkringen ger dig snabbt vård när du blir sjuk och hjälper dig när du är skadad.

Specialist: 5 dagar

Operation: 21 dagar

Pris: 132 -538 kr

Självrisk: 700 kr

Ersättning om mål inte uppnås: 500 kr per dag-max 30 dagar

Gratis rådgivning: Ja

Sjukhusvård: Ja

Läkemedel: Nej

Resor och logi: Ja

Eftervård och rehab: Ja

Ny medicin bedömning: Nej

Sjukvårdsförsäkring från:  Trygg Hansa
Beskrivning:
Trygg-Hansas sjukvårdsförsäkring Sjukvård Privat finns i två varianter; Grund och Stor. Försäkringen gäller dygnets alla timmar och garanterar vårdbesök inom 6 arbetsdagar.

Specialist: 6 dagar

Operation: 14 dagar

Pris: 274 -1 158 kr

Självrisk: 500 kr

Ersättning om mål inte uppnås: 1500 kr per dag-max 30 dagar

Gratis rådgivning: Ja

Sjukhusvård: Ja

Läkemedel: Nej

Resor och logi: Ja

Eftervård och rehab: Ja

Ny medicin bedömning: Ja

Sjukvårdsförsäkring från:  If
Beskrivning:
If erbjuder en privat sjukvårdsförsäkring som garanterar vård inom 14 arbetsdagar och som ersätter dig vid bland annat sjukhusvistelse och resor.

Specialist: 14 dagar

Operation: 14 dagar

Pris: 362 -2653 kr

Självrisk: 500 kr

Ersättning om mål inte uppnås: 3000 kr efter 14 dagar. 20000 kr efter 30 dagar

Gratis rådgivning: Ja

Sjukhusvård: Ja

Läkemedel: Ja

Resor och logi: Ja

Eftervård och rehab: Ja

Ny medicin bedömning: Ja

Sjukvårdsförsäkring från:  Skandia
Beskrivning:
Skanda erbjuder snabb vård, du slipper vänta på hjälp och vård – vi hjälper dig till rätt vård. Även behandling hos tex sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor ingår.

Specialist: 7 dagar

Operation: 20 dagar

Pris: 239 - 2 688 kr

Självrisk: 600 kr

Ersättning om mål inte uppnås: 300 kr per dag-max 30 dagar.

Gratis rådgivning: Ja

Sjukhusvård: Ja

Resor och logi: Ja

Eftervård och rehab: Ja

Sjukvårdsförsäkring från:  Länsförsäkringar
Beskrivning:
Länsförsäkringars sjukvårdsförsäkring ger snabb vård och behandling vid sjukdom och skada. Försäkringen ersätter bland annat kostnader för privat vård, operation och rehabilitering.

Specialist: 7 dagar

Operation: 21 dagar

Pris: 341 -1 940 kr

Självrisk: 750 kr

Ersättning om mål inte uppnås: 1 000 kr per dygn. Max 1 prisbasbelopp.

Gratis rådgivning: Ja

Sjukhusvård: Ja

Läkemedel: Nej

Resor och logi: Ja

Eftervård och rehab: Ja

Ny medicin bedömning: Ja

Hitta rätt långivare för ditt företag

Att driva företag är roligt, givande och utmanande. Uppstarten kan upplevas tuff men när första tiden är förbi och företaget till viss del börjar rulla automatiskt känns mödan värd. Hårt arbete är grunden för att driva lönsamma företag. Men ibland kan man behöva verktyg för att underlätta och snabba på resan. För att företag ska kunna fortsätta sin utveckling framåt och öka i tillväxt krävs ofta mer likviditet in i företag. Det kan vara helt avgörande för företagets framtid. Med ett företagslån öppnas nya möjligheter upp och i många fall kommer framgången närmare snabbare.

I dag finns det många aktörer att vända sig till vid behov av ett företagslån och det kan vara svårt att veta vilka som passar ditt företag bäst. Därför har vi skapat en lista med den viktigaste informationen om de olika långivarna så att du kan få en överblick och fatta ett beslut som känns tryggt, smidigt och anpassat just för din verksamhet.

Vad du behöver veta om företagslån

Att få igenom ett företagslån är relativt lätt idag, och marknaden är stor för långivarna. Men för att få rätt lån som ger trygghet och som gynnar ditt företag i längden krävs det att man väljer rätt, vilket inte är det lättaste alla gånger. Nedan följer några viktiga punkter om vad du behöver veta om företagslån och långivarna om du planerar att ansöka om ett lånelöfte.

Tryggt företagslån med låg ränta

Efterfrågan på företagslån innefattar ofta trygghet och låg ränta. Förr vände man sig oftast till storbankerna för att att det ansågs som det säkraste valet och för att räntan var bra. I dag finns det många mindre långivare som också ger en full säkerhet och låga räntor. För att vara vara säker på att du väljer en seriös långivare som kan hålla sitt löfte om säkerhet bör du ta reda på mer bakgrundsfakta om företaget. Som på de flesta marknader finns det dessvärre oseriösa aktörer även inom långivare branschen. De långivare som du finner i vår lista har alla tillstånd av finansinspektionen vilket betyder att du kan känna dig trygg om du väljer att låna av dem.

Rätt lösning för ditt företag

Många faktorer spelar in när rätt lånelösning ska fastställas just för ditt företag. Beroende på om du bedriver ett familjeföretag som har lång erfarenhet och en sedan länge tydlig affärsplan som visat positiva resultat eller om du äger ett startup företag med mindre erfarenhet men en gedigen affärsidé som behöver kapital för att förverkligas, passar olika typer av låne lösningar. Genom att jämföra de olika långivarna kommer du finna vilka som erbjuder den bästa lösningen för just ditt företag.

Risker

Det kan vara svårt att veta ditt företags ekonomiska möjligheter om 1,5 eller 10 år. Oförutsedda händelser kan leda till att ekonomin förändras snabbt, vilket medför en risk när du väljer att ta ett lån som du är skyldig att betala tillbaka oavsett hur det går för ditt företag. Innan du tar ett lån bör du räkna så realistiskt det går, på hur företags ekonomi kommer att utvecklas under årens lopp, för att kunna avgöra hur stort lån som är möjligt att ta.

Opålitliga långivare

Det är inte allt för vanligt med oseriösa långivare på marknaden, men de finns och ska beaktas. Genom att undersöka långivarens bakgrund, hur länge de har funnits och vad tidigare kunder säger om dem ökar du chansen att inte välja en opålitlig långivare.

Ränta

Räntan påverkas av hur stort lån du tar och hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka lånet. På långivarens hemsida skriver de ofta ut vilken ränta de erbjuder men procenten kan justeras efter låntagarens ovan nämnda förutsättningar.

Gömda avgifter

När du tecknar ett lån tillkommer avgifter som brukar beskrivas som till exempel serviceavgifter eller handläggningsavgifter. Se till att du vet vad dessa kostnader ligger på per månad. Det händer att långivare som erbjuder väldigt låg ränta, kompenserar upp det med höga avgifter. 

F.A.Q

Vad är företagslån tillåtet att användas till?

Ditt företagslån ska gå till investeringar som gynnar ditt företag. Det kan vara att du behöver anställa fler personer, köpa in ny utrustning eller att du vill bredda ditt sortiment och behöver köpa in fler produkter.

Krävs en viss typ av bolagsform för att få igenom ett företagslån?

Det kan variera bland de olika långivarna om viss bolagsform krävs. Det vanligaste är att företaget är registrerat som aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma samt att företaget är registrerat i Sverige. I vissa fall kan även Kommanditbolag ta ett företagslån.

 Finns det särskilda krav för att få igenom en ansökan om företagslån?

Företaget behöver ofta ha varit verksamt i minst 6 månader och i en del fall krävs det att ägaren är bosatt i Sverige. Det är även vanligt att långivaren har ett omsättningskrav 50 000 kr/månaden eller 600 000 kr/år.

Vilka faktorer påverkar hur mycket en småföretagare får låna?

Långivarna använder bland annat företagets omsättning när de fattar beslut om låneansökan. Storleken på lånet kan ligga mellan 10.000 upp till 6 miljoner kronor.

Vilka faktorer påverkar hur mycket en småföretagare får låna?

Långivarna använder bland annat företagets omsättning när de fattar beslut om låneansökan. Storleken på lånet kan ligga mellan 10.000 upp till 6 miljoner kronor.

Hur lång tid tar det innan lånet betalas ut?

De flesta av långivarna betalar ut pengarna inom 24h. För måste en ansökan har kommit in och en offert på lånet skapas. När offerten är signerad av låntagaren går det väldigt fort tills lånet är på företagets konto. 

Kan nystartade företag få ett företagslån?

Nystartade företag kan få igenom ett företagslån men de beviljas ofta en mindre summa än de företag som har drivits under en längre tid. 

Företagslån vid betalningsanmärkning, går det?

Så länge företaget inte har ett flertal betalningsanmärkningar eller en aktuell skuld hos kronofogden så finns möjligheten till företagslån även för dessa.