8 saker du kan använda kokosolja till och sänka dina kostnader

Vi vet, det låter galet, vad gör en artikel om kokosolja på en hemsida dedikerad till att hjälpa dig med att sänka kostnader?

Men det är faktiskt inte så konstigt som det låter, läs vidare så får du se varför!

Användningsområdena för kokosolja är många. Istället för dyra produkter kan du använda det för att smörja in både ansiktet & kroppen. Du kan steka mat i det, du kan använda det i håret. Du kan använda det på trämöbler för att få fram glansen igen och blanda det med bakpulver för att göra din egna fläckborttagare.
Det bästa? Kokosolja är (ofta) billigare än alternativen, och går att köpa i bulk!

Använd kokosolja istället för dyr munskölj (och sänk tandläkarkostnader)

10 minuter med gurglande av kokosolja – också känt som ”oil pulling” – ger samma effekt som en dyr antiseptisk munskölj när det kommer till att ta bort bakterier. (Källa)

Att använda det under en kort stund morgon & kväll, precis som du gör med vanlig munskölj, hjälper att förbättra tandhygienen och ta bort plack och reducerar inflammation. Ett gott sätt för sänkta tandläkarkostnader (Källa)

Använd kokosolja för att reducera eksem – lika effektivt som dyra hudvårdsprodukter

Studier visar att kokosolja hjälper hudproblem minst lika bra som mineraloljor eller andra generiska mjukgörande krämer. (Källa 1) (Källa 2) (Källa 3)
I en studie med barn som hade eksem märkte 47% en tydlig förbättring när de behandlades med kokosolja. (Källa)

Använd kokosolja för att göra ditt egna, hälsosamma myggmedel

I en amerikansk studie provade man att kombinera essentiella thai-oljor (ylang ylang & lemongrass) med kokosolja och fick fram ett myggmedel som gav ett skydd på 98.8% (Källa)

Använd kokosolja som fläckborttagare

Kokosolja kan användas för att ta bort fläckar och spill på mattor, kläder & möbler. Kombinera en del kokosolja med en del bakpulver, mixa ihop till en smet och applicera på fläcken, vänta i 5 minuter och torka bort. COCO-BANG!

Använd kokosolja för att få möbler att skina

Förutom att det kan användas som olja på möbler, hjälper det också med att minska/motverka damm på dem. Dessutom luktar det godare, och är billigare än de produkter man vanligtvis använder.

Använd kokosolja som naturlig deodorant

Kokosoljans antibakteriella egenskaper gör den perfekt för att använda som en billig, naturlig och kemikaliefri deodorant. Det finns en uppsjö av recept på nätet för att göra den som passar dig.

Använd kokosolja för hårvård

Hårprodukter kostar mycket pengar, mer än vad man kanske tänker sig. Att använda sig av kokosolja efter man har tvättat håret med shampoo hjälper till att minska proteinförlusten i håret och gör att det kan agera ett väldigt kostnadseffektivt alternativ till dyrt balsam & hårinpackningsprodukter.

Använd kokosolja för hudvård

Ben, armar, armbåge, hälar och annan utsatt hud på kroppen kan få en ordentlig boost av kokosoljan. Det går också att använda som ansiktslotion, men det rekommenderas inte för dig med oljig hy. Jämför vi kostnaden med de produkter som är framtagna för att åtgärda detta så får man ut riktigt mycket för pengarna om man använder sig av kokosolja istället